Seniortouren 2018

I avsaknad av aktiv hemsida blev det inte så mycket noterat från årets Tour. Dock ett mail från arrangören av första omgången, ett något kryptiskt SMS och ett antal mail efter avslutsrundan på Täby då vi mentalt var på väg till Prag.

Resultat omgång 1. 27 april


Hej alla glada Mill Hill seniorer,

Då har säsongen börjat med en tuff och utmanande runda på Gripsholms GG. Tre tappra deltagare som inte vikit ner sig med besök i södra Europa eller nergrävd i en snöbivack i solsken träffades i en för Sverige normal försommardag.

Efter en något kall och regntung inledning så blev dagen något växlande med avslitning med en svag sol i nacken.

Ut-rundan pendlade mellan två spelare som var något outstanding, Börje bäst och Bosse knappt efter i resultatet. Efter en välbehövlig fika så kom Uffe tillbaka och tog in-rundan men Börje höll som vanligt sitt mer jämna spel och därmed vann han denna tuffa runda. Uffe blev tvåa och Bosse tog en meriterande tredje placering.

Med detta resultat så är även ställningen i 2018 års senior tour. Nu hoppas dagens deltagare att även andra kommer tillbaka och försöker utmana. Hoppas att även du Lasse återhämtar dig när solen börjar värma, så vi får nöjet att utmana dig.

Hälsningar från arrangören
Uffe
 

-------------


I dessa tider då det ska messas och twittras händer det ofta att fingrarna slinter och tanken inte alltid hänger med.
Någon gång under säsongen erhöll jag detta kryptiska SMS från en MillHill-kamrat

Jag lan ju passa på å åla innan V vaknar så slipper jag förhandla!! Halv nio OK!
“avsändarens namn”


-------------

Mailväxling efter sista matchen på Täby:

Seniortouren 2018                                2018-09-19

Tyvärr blev avslutningen av Seniortouren inte vad jag önskat. Då syftar jag inte på mina spelkamrater (Anders, Owe och Bosse), inte på vädret (härligt höstväder med en hel del sol), inte på den efterföljande lunchen (utmärkt, utom för Anders som fick en något hårdsmält soppa), utan på mig själv och då främst de tankar som alltmer växte fram inom mig under spelets gång – se vidare nedan.

Nu till tävlingen vilken utvecklade sig till ett drama som vi ej väntat oss. Min seger var ju ointaglig och tur var väl det för så som mitt spel “ur”artade sig (och Anders spel i motsatt riktning) så var det bara tack vare er icke närvarande kamrater som jag blev slutsegrare. Hade ytterligare en person varit med skulle Anders vunnit dagens runda med 5 poäng och under resten av denna vecka och tom torsdag i nästa varit stolt innehavare av de två ädla priser vi har - Käppen och Mill Hill Trophén. Jag fick alltså behålla Käppen med futtiga en poängs marginal.
Andra plats före dagens tävling delades av Anders och Robbie och i avsaknad av Robbie vann Anders “Lunchen”.
Fjärde plats före dagens tävling innehades av Bosse. Robbie satt säker som delad 2a (trodde han men Bosse spelade upp sig (med hjälp av både egna och Owes bollar) så Trosamedlemmarna får nu broderligt dela på tredjeplatsen.
Femte plats före dagens tävling hade Ulf tack vare tre intjänade poäng de två första tävlingstillfällena. Men Owe (med gryende Mill Hill-form (trea på Mälarö och tvåa i dag) övertog denna plats.
Stort grattis och tack till alla årets deltagare.

Så åter till inledningen.
Redan vid uppvärmningen anade jag i mitt stilla sinne vad som skulle hända. Lindö har som ni vet ganska tröga greener (stimp ca 8,5) och det passar mig utmärkt. Täby hade uppskattningsvis 10. Jag vet att jag inte behärskar den puttningen. Detta bevisades även av mitt spel på greenerna – 43 puttar. 10 mer än mitt årsgenomsnitt. Detta hade jag kunnat stå ut med denna dag men vad händer nästa vecka. Min ryggvärk har sakta stigit uppåt och utvecklat sig till hjärnvärk. Jag misstänker att de greener vi kommer att putta på mer liknar Täbys än Lindös. Men kamrater ta inte ut någon seger i förskott. Jag har 4 dagar på mig att kurera både rygg och puttteknik. Underverk har skett förr.

Så jag vill bara komplettera Magnus ord
Det är ingen skam att få på tafsen av en ung 76-åring heller, bara ännu mer irriterande!
Vi ses på Arlanda
/ Börje


Från Bosse
Tack Börje för en synnerligen trevlig  sammanfattning av året på ST!  det där med "spel på Oves boll" tar jag med en nypa salt. Om jag minns rätt stod det Titleist på alla jag spelade med! Vi ses på måndag. Leta upp en snabb green i helgen o träna på!

/Boa

Från Owe
Hej 
Intressant med Bosses kommentar att han spelade på Titleist - vilket han inte gjorde - det var herrarna Börje och Anders som gjorde det.
Eftersom då Bosse gjorde 110 slag brutto * 2 plikt per slag då han enligt utsago spelade på Titleist så blir totalen för den rundan
330 slag brutto. Hemligheten är att Bosse spelade på Callaway - och från hål 11 på min Callaway märk med en rött O - som försvann
för mig på hål 10.
Det märks att det är SENIOR-touren.......
Ledsen Uffe för att jag smet förbi ;-)

Ses på Arlanda 
Your Captain


Från Anders
Ja ni gubbar, det ska bli kul att tillsammans få svinga både bägare och klubbor i Prag.
Och för att förekomma. Jag kommer att spela på Titleist märkta med ett rött A!
Ser fram mot lunchen som jag förstått tillfaller tvåan i ST. Jag tror jag tar den på Grands veranda när vi kommit hem
Syns på Arlanda 
Er president


Från Robbie
Anders, se till att du får lunchen så snart som möjligt - de andra seniorerna har en tendens att "glömma bort" vad de är skyldiga. Det har hänt mig ett flertal gånger. Själv kunde jag tyvärr inte vara med och slåss om lunchen, jag prioriterade dagens Antikrunda i Trosa (nä, det gjorde jag inte, jag kunde inte komma till Täby) och det kanske jag inte skulle ha gjort (eller …?) - jag vann igen !!! (70 slag, 39 poäng) och är nu nere på 21,8! Därmed troligen helt ofarlig i Prag (eller är jag på G...?).

//Robbie

Från Anders
Frågan är vem man skall gratulera, dig eller oss övriga. Naturligtvis dig! Alltid kul med sänkning. Ett bevis på att man gjort ngt bra!!
Det är väl därför vi håller på, eller????

Ser fram mot härliga drabbningar i Prag
Anders


Från Lasse
Mine bröder, jag tillönskar er en strålande och lyckosam golfresa. Med gott väder och många, långa och raka slag.  Jag saknar verkligen vår broderliga gemenskap och alla glada skratt. Tänk på att bollen är rund och att gräset är grönt. 

Hälsningar
/Lars

PS, Börje, byt till klassisk högerputter. DS


-------------

 

Mill Hill Senior Tour Slutresultat 2018    
               
Placeringspoäng            
               
Spelare Gripsholm Kyssinge Trosa Trox Mälarö Täby Fyra 
27-apr 23-maj 07-aug 21-aug 04-sep 18-sep bästa
Börje 3 4 2 3 3 1 13
Anders - 2 - 2 4 4 12
Robbie - 3 3 1 1 - 8
Bosse 1 - 1 4 - 2 8
Owe - - - - 2 3 5
Ulf 2 1 - - - - 3
Lasse - - - - - - 0
               
Antal deltagare 3 4 3 4 4 4 22
               
Genomsnitt antal deltagare           3,67


 


Till Mill Hill Startsida              Till Seniortouren 2019